De 12 beste liedjes met in hun titels

| | 0 Comments

Ik herinner me nog steeds de eerste keer dat ik iemand hoorde die mijn eigen leeftijd het woord zei. Ik was in de tweede klas in Mrs. Wright’s klasse, en ik zat op de bank achter de dugout wachten mijn beurt bij kickball. Josh Kaplan, een blonde jongen die ook de klasse clown was, was voor mij, en toen hij de bal buiten de perken schopte, sprak hij over het dan verboden woord, op welk moment ik er vrij zeker van ben dat elke pre-Pubes Penny de kaak viel op het Honkbal veld en daarbuiten.

“Josh zei het F-woord, ” mijn klasgenoten fluisterde elkaar voor de rest van de dag. Het was niet alleen het gesprek van mevrouw Wright, maar van het hele tweede cijfer. Het was een grote deal.

En nu is het niet. Niet alleen zijn we volwassenen, maar het F-woord — en schijnbaar elk ander woord — is bijna Oke, zelfs als je een kind bent. Het beschulit van de media, de proliferatie van rap muziek, of slechte ouderschap, maar het feit is dat je zegt gewoon niet zo groot van een deal meer.

Niet te vergeten, het betekent veel meer dan alleen, AW, damn! , die, toegegeven, mijn favoriete zweer woord is, kan een verscheidenheid aan dingen betekenen, van seks om naar de hel te gaan om goed te zijn, zowat alles. Het is een soort van een plaats houder, zoals het Hawaiiaanse pidgin woord Dakine, dat kan worden gebruikt als een adjectief om iets te benadrukken als je niet denkt aan een meer geschikte woorden.

Ook toevallig in de titels van veel van mijn favoriete liedjes, iets wat ik vanmorgen besefte toen ik naar het nieuwe lied van de banken luisterde, met mezelf. Natuurlijk, veel Rap Songs laten de F-bom vallen, maar zoals het Banks-lied bewijst, gebruiken artiesten uit andere genres het ook. Er zijn Lana del Rey, Solange en perziken, om er maar een paar te noemen, en ze gebruiken het ook in een reeks contexten. Oakland rapper J. Stalin’s trackrite zou kunnen zijn om geweldig te zijn in bed, maar yo gotische em is meer een lofzang voor onafhankelijkheid en niet zorgzaam over wat anderen van je denken.

Dus als je gewend bent (of nog steeds) denkt dat een verschrikkelijk woord is, misschien een beetje los? Iedereen gebruikt het woord (ik ben er vrij zeker van dat zelfs Beyonce doet). In feite moet u waarschijnlijk de track-aanbiedingen bekijken voor elk album dat is uitgebracht door uw favoriete artiesten, omdat ik bereid ben te wedden dat u ten minste één nummer zult vinden dat het woord heeft, of niet in de titel, dan althans in de tekst.

Dus zonder verder fucking ADO, hier zijn 12 geweldige liedjes die het woord bevatten “fuck ” in hun titels.

Off of the twaalfde studioalbum van Jay-Z, Magna Carta Holy Grail, “Neuwithmeyouknowigotit ” is waarschijnlijk een van de beste liedjes om de F-bom te laten vallen, om nog maar te zwijgen van de enigen die twee van de grootste namen/bazen van hip-hop hebben: Jay-Z en Rick Ross. Het donkere, Cathe-achtige circuit is doorspekt met een voortbewegen synth melodie en pulserende bas, en het is niet alleen pakkend, maar slim. Luister naar de opening van het lied waarin Pimp C een bizarre zaak maakt voor waarom zwarte mensen zoals “glanzende dingen “- “het is in onze genen, ” zegt hij-en houden een oor voor andere herhaalbare lijnen, zoals wanneer Ross creëert over just “land [ING] in Europa , * Igga/boodschappentassen ik “M een toerist * Igga ” of hoe hij doet “bop, ” maar in plaats daarvan “het geld dansen. “(Ik heb nog steeds geen idee wat dat betekent, maar dan weer, ik ben geen expert op het gebied van koelte en hip-hop Lingo, dus wat weet ik?)

2. “IDGAF ” door YG
Deze synth-Pierced lied is perfect voor een aantal gelegenheden, maar ik adviseer u toe te voegen aan uw workout afspeellijst. Een lied over loyaliteit en, Nou ja, geef geen fuck, deze YG-track zal je oppompen en je duwen om te zweten en harder te werken dan je dacht dat je kon. (Vertrouw me, ik heb geprobeerd te luisteren tijdens het hardlopen en het werkt echt!) Deze OG YG-banger van een van zijn vroege mixtapes terug toen hij niet werd ondertekend, bevat ook een vers van Olympisch atleet will Claye, die, hoewel willekeurig, is ook een soort van cool. De afhaalmaaltijden? Vertrouwen en een no-to-be houding zullen je ver in het leven krijgen, de hel, het kan je zelfs een gouden medaille winnen.

3. met mezelf door banken
Alternative R&B singer Banks liet deze snaar en Bass-gevulde Ditty in juli een paar weken na haar 28e verjaardag, en het gemakkelijk krijgt mijn stem als een van de beste liedjes van 2016. De muziek video is nogal trippy-zoals de meeste van haar Video’s zijn-maar het is het lied dat de taart neemt. Je moet je nummer een fan zijn en hou van jezelf fouten en alles, is, ik ga ervan uit, wat banken proberen te zeggen in deze griezelige track-ze zeggen het gewoon in een veel koelere, beknoptere manier dan ik ooit kon. De moraal? Fuck met jezelf omdat het proberen om zelfliefde door anderen te vinden een shit-idee is.

4. “FDB (fuck that Bitch) ” door jonge DRO
Jonge DRO Hi-Hat en bekken onderbroken lied, FDB, misschien niet de meest vrouwelijke-vriendelijke track, maar als je het weer te bekijken als een spoor over een, ongeacht geslacht, dan heeft het een meer universele aantrekkingskracht. Soms zuigen mensen. Ze kunnen betekenen, back-Stabbing, spiteful, of gewoon nalatig. In dat geval heb je een aantal opties (die ik niet zal krijgen in), maar misschien de veiligste is gewoon om ze te vertellen. Want aan het eind van de dag, als banken in de track hierboven, alles wat je nodig hebt is jezelf. Dus, neuk die teef en doe je gewoon.

5. “sommige dingen lijken nooit fucking te werken ” door Solange
Voordat ik praat over de rol van Solange in dit lied, moet ik een shoutout geven aan dev Hynes, aka Blood Orange, voor zijn verbazingwekkende, glanzende, 80s geïnspireerde productie op deze track. Damn, uw goede, Hynes. Ook, zoals een van mijn ex-vriendje zei-vaak. Zoals voor Solange, doodt ze het in dit zwoele, relaxte dans lied over jonge liefde die gedoemd is te mislukken. Solange schreef het lied over haar relatie met Daniel Smith, die ze trouwde toen ze 17 was en een kind had. Achteraf is een teef, maar hey, in ieder geval kun je altijd je vroegere fouten veranderen en je gekwetst in Killer songs, zoals Solange dat deed.

6. em door Yo Gotti

De tweede track off van Yo Gotti van januari 2015 DJ Drama-geproduceerde mixtape Hidden, em is een slimme mash-up van Gottis Gravelly vocals op route 94 ’s Dance track, My Love. Hoewel mijn liefde klinkt alsof het had kunnen worden gespeeld in de 1998 film een nacht in de Roxbury, het paren goed met Gotti van monoloog over niet zorgen te maken over wat iemand denkt, of het nu zijn label of zijn parole Officer. Natuurlijk kunnen er consequenties zijn om tegen de bevelen van anderen te gaan, maar ik denk dat je het zich veroorloven om dit te doen wanneer je 1) bezit van je label en 2) er is al een arrestatiebevel voor je arrestatie.

7. de pijn weg door perziken
De pijn weg kwam in 2000 en was eigenlijk de Canadese indie-artist’s baanbrekende lied-bewijst dat liedjes met in hun titels zijn niet ontmoedigend voor het grote publiek en/of dat een aantal mensen ook graag hun problemen te krijgen. Het is een ordinair lied met lijnen over “zuigen op mijn BOOTES ” en “seks op de stranden, ” maar het is ook nogal speels en eenvoudig, waardoor het een gemakkelijk lied om te leren en een bijzonder plezier om karaoke. Altijd-seksuele Vixen dat ze is, het is niet verwonderlijk dat perziken is een voorstander van “doe het ” om over dingen te krijgen, en je weet wat? Ze zou gelijk hebben. Zoals ze zeggen: de beste manier om iemand te krijgen is om onder iemand anders te komen.

8. rite van J. Stalin
Rite is een van de opvallende tracks van Oakland rapper J. Stalin’s 2015 album Tears of Joy (welke SF Weekly koos als een van de beste albums van 2015). Hoewel het niet Hyphy is, heeft rite die Slinky, Bass-zware kwaliteit die onmiskenbare Bay gebied, evenals een echo-y vrouwelijke stem op de achtergrond, die diepte aan de track toevoegt. Zoals je zou kunnen raden door de titel van het lied, heeft Stalin zijn dapperheid in de slaapkamer, vooral praten met een naamloze dame die lijkt te worden geconfronteerd met de moeilijke keuze om te kiezen tussen twee mannen. Hoewel ik geen fan ben van Cocky, spannende dudes, is er iets te zeggen over een man die zo overtuigd is van zijn vaardigheden dat hij een lied erover zou schrijven. Dus, als je naamloze Vrouwe luistert, zou ik Stalin kiezen. Hij is waarschijnlijk de betere lag.

9. mijn weg naar de top door Lana del Rey
In typische Lana del Rey mode, mijn weg naar de top is een mistige, wazige piano ballade die, op basis van zijn instrumentals alleen, niet teleur, en het feit dat del Rey zingt over het hebben van mijn weg naar de top is ook behoorlijk cool. Natuurlijk zou je dit lied kunnen interpreteren alsof het een vrouw is die haar moraal heeft verloren en geen gevoel van zelfvertrouwen heeft, maar ik betwijfel of dat is wat del Rey zou doen omdat het lied ook op een heel andere manier geïnterpreteerd kan worden. Ik zie het liever als een lied over macht en controle; Degene die het verhaal vertelt van een vrouw die het aan de man plakt, in plaats van hem aan haar te houden, en uiteindelijk is ze degene die naar de top komt. Om nog maar te zwijgen, soms hoef je alleen maar te doen wat je moet doen om bepaalde dingen te laten gebeuren, en als dat het geval is, wie ben ik dan om te oordelen? Ik ben zeker geen heilige, en ik betwijfel of u dat ook bent.

10. tha Police door N.W.A.
Tha Police heeft het waarschijnlijk op een aantal lijsten gemaakt, omdat het meer is dan alleen een lied met het woord in de titel: het is een protestlied en een belangrijke daarop. De N.W.A. track, uitgebracht in 1998, was een van de eerste, niet te vergeten Catchiest, Anthems tegen politie brutaliteit en raciale profilering. De manier waarop de jonge rap bemanning van Compton dat deed, is ook interessant: het lied is een parodie op een gerechtelijke procedure met Dr. Dre die fungeert als rechter en ijsblokjes, MC ren, en Eazy-E als getuigen van de Booth. Het lijdt geen twijfel dat dit lied op deze lijst zou staan, het enige trieste is dat het, hoewel het 28 jaar oud is, nog steeds relevant is in de wereld van vandaag.

11. “FDT (fuck Donald Trump) ” door YG en Nipsey Hussle
Net als N.W.A. tha Police, is FDT ook een protestlied, en het kon niet meer tijdig. YG en Nipsey Hussle nemen de stand tegen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, dat is een grote deal niet alleen omdat ze hebben high-profile rappers die hun mening te krijgen, maar omdat dit lied heeft (en zal blijven) bereiken veel jongeren die Anders niet stemmen of geven een verdomd over de politiek. Dankzij dit nummer nam de geheime dienst contact op met YG en zijn label omdat ze zich zorgen maakten over andere politiek geladen materialen die op zijn aankomende album, Still Brazy, konden staan, maar dat hoeft geen zorgen te maken. Anders dan “FDT, ” nog steeds Brazy is een goede ol ‘ West Coast Ratchet-rap record, en “FDT ” toevallig is het gouden ei.

12e vriendje door de vogel en de Bee
Ik hield van dit lied het moment dat ik het voor het eerst hoorde in 2007 toen ik werkte in een fancy Boutique kledingwinkel op Melrose Avenue. Op dat moment was ik niet in de tijd en kon ik dus geen relatie hebben met een situatie waarin ik iemand zou daten die niet automatisch mijn vriendje zou willen zijn, maar toen, bijna 10 jaar later, ontmoette ik een man en realiseerde ik me hoe apropos dit lied in de juiste situatie kan zijn . Hoewel we al drie maanden aan het daten waren en ongeveer elke dag samen brachten, was de kerel die ik zag nooit vermeld dat ik mijn vriendje was of dat hij een relatie wilde. Ik kreeg eindelijk de moed om hem te vragen of hij mijn BF wilde zijn-waaraan hij reageerde “nee “-maar ik herinner me op het moment dat ik dit lied voor hem zou willen spelen. Hoewel de vogel en de Bee zingen over een shitty situatie, het is een opmerkelijk zoet en luchtig lied, ongetwijfeld te wijten aan Inara George’s kristallijne stem. Dus wat kun je van dit lied leren? Wees niet bang om vragen te stellen, maar als je dat bent, is er waarschijnlijk een nummer dat hetzelfde voor je zal zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *