De pessimist: ervaren “1 nacht ” met Lil yachty

| | 0 Comments

De achttienjarige rapper Lil yachty maakt de afgelopen zeven maanden krantenkoppen, beginnend met zijn modellerings stunt op de Yeezy Season 3 Fashion Show/album release party van Kanye West in Madison Square Garden. Sindsdien is hij opmerkelijk actief geweest.

De vlam harige Atlanta native zette zijn debuutalbum Lil Boat, in maart, en ik Kid je niet als ik zeg dat elk lied op de 14-track record heeft ten minste 1.000.000 luistert op SoundCloud, met een “1 nacht ” topping van de lijst op 32.600.000 speelt. Hij maakte het op de cover van XXL 2016 Freshman class issue, gemodelleerd naar Puma en Pink Dolphin, verscheen op Drake’s OVO Sound Radio, en werd de eerste artiest om samen te werken aan een lied met Reality Star en, misschien wel ’s werelds beroemdste when-18-Year-Old, Kylie Jenner. Hij trad op met Young Thug, hield een show in het Museum of Modern Art en werkte samen met enkele van de grootste artiesten in hip-hop, zoals PARTYNEXTBY, French Montana, Ty Dolla Sign, Desiigner en ILoveMakonnen. En hoewel hij momenteel op zijn bootshow Tour is, zal hij later dit jaar terug naar de weg gaan om een opener te zijn voor Rae Sremmurd.

Voor een artiest met schijnbaar weinig vaardigheden-zijn zang zijn mumbled, gedempt inspanningen ingehaald met auto-tune, en de beats die hij combinatie rap/zingt over zijn zo simplistisch, ze zijn bijna kinderlijk-zijn succes is geweldig. Op een of andere manier, in de periode van minder dan een jaar, is Lil yachty uitgegroeid tot een cult icoon voor jonge volwassenen, terwijl tegelijkertijd het oude gesprek van een decennium tussen hip-hop hoofden wordt geroerd over wat het betekent om een rapper te zijn.

Pessimist dat ik ben, ik had vooropgezette begrippen over wat te verwachten bij een Lil
Yachty show, en ze waren niet te ver weg.

Toen ik op donderdagavond in de Regency Ballroom aankwam, was er een lijn van minderjarig meisjes in Crop tops en strategisch geripte jeans en een van niet-nog-volledig ontwikkelde jongens die wachten op snapbacks en hoeden om binnen de locatie te komen. Geïnposeerd door de opkomst, hebben ten minste drie voorbijgangers mij gevraagd wie optrad, en ik hoorde dat ene Bro aan een andere bro iets over hoe elke show op Lil Yachty’s Tour is uitverkocht.

De hoofdverdieping van de balzaal was verpakt, zodat mijn vriend en ik gingen naar het balkon niveau waar het ook vol was. Om te benadrukken hoe groot het publiek was, zeg ik dit: er waren zo veel lichamen dat de lucht vochtig en stomend was met zweet, en soms waren de Banter en het juister van het publiek zo luid dat het met de muziek meedeed.

Het podium was verrassend schaars. Anders dan een kleine kruk met een laptop erop, het enige ding op het naast Lil yachty en de vijf of zes willekeurige andere dudes was een scherm op de achtergrond dat een montage van strand scènes gedurende de nacht speelde-denk aan golven, kusten, zandduinen , Strandstoelen. Dat is het. Dat is alles wat er was.

Met zo’n kale opstelling zou je denken dat Lil yachty zijn showmanship had opgewaardeerd, maar dat deed hij niet. Hij sprak nauwelijks met het publiek, gewoon pauzeren om een paar zinnen te spreken, zo nu en dan, zoals “Damn! Ik heb mijn broek weer geript! “Het meest opwindende moment van de nacht was toen Lil yachty en een andere man op de luidsprekers aan de tegenovergestelde uiteinden van het podium stonden en schreeuwde, ” 1, 2, 3! “Voordat ze in de menigte sprong. Een collectief “woah! “voortgekomen uit het publiek en een zee van wapens geveegd sierlijk voorwaarts om ze te vangen. Ondertussen bleef de opname van welk lied hij had uitgevoerd op de achtergrond spelen, met slechts een paar grunts en “woops ” toegevoegd van Lil yachty.

Dat brengt me bij mijn volgende punt: Ik weet nog steeds niet veel van de show was live en hoe veel was lip gesynchroniseerd. Niet dat ik de tekst toch zou hebben ontcijferd. De luidsprekers waren zo luid en weggeblazen dat ze de al onduidelijke woorden van yachty verdronken, en op een punt had ik gezworen gezongen, “nerveus over Trump “-Hoewel ik dit sterk betwijfel; Lil yachty raakt me niet als iemand met zelfs een inkling van interesse in de politiek.

Hij voerde liedjes als, “1 nacht, ” “22, ” “wil dat we zijn, ” en Playboi Carti’s single, “Voer het uit, ” en de menigte van youngins aten die onzin recht omhoog. Heb je ooit gezien een horde witte kinderen zwaaien hun armen in de lucht en chanten lijnen zoals, “Ik krijg de brengt en ik run it ” en “Ik heb diamanten op mijn nek, ja/alle goud zoals Pee, ja “? ‘ Cuz ik kreeg het en het was raar.

Op het hoogtepunt van de show waren ongeveer acht dudes op het podium-twee van hen sans een shirt omdat, weet je, elke “Lit ” partij moet minstens één skinny shirtless dude op het podium-en ze eigenlijk gewoon sprong rond en schreeuwde gedeeltelijke teksten en sporadische woorden in de Micr- OPhone. Ik voelde me als een voyeur kijken naar een House Party door een raam: ik kon zien dat iedereen had plezier, maar ik kon niet begrijpen waarom, en ik zeker niet het gevoel een deel van het.

Heb ik voor de hele show blijven? Nope. Waarom de moeite? Voor een stevig uur bleef het hetzelfde, en zodra de gezamenlijke stage voorbij was, wist ik dat er niets spannender zou gebeuren. Toen Lil yachty begon met het instrueren van de menigte naar Yell, “Wees niet een poesje! “Ik wist dat het mijn wachtrij was om te gaan.

Toen ik naar buiten liep, dezelfde meisjes die ik had gezien chugging van plastic flessen voordat de show weer was. Deze keer, een van hen struikel, en de andere was visueel uitgerekt, herhalende variaties van de lijn, “een teef viel me in het gezicht. Ik geef het niet.

Ook vermeldenswaardig was het meisje dat was geklemd haar kerel vriend, vertelde hem, “Ik dacht letterlijk dat je zou worden gearresteerd! Ik moest letterlijk na je rennen! ”

Anyhoo, terug naar Lil yachty. Ik ging naar de show en ik krijg nog steeds niet zijn aantrekkingskracht. Maar misschien kan ik het niet. Misschien ben ik te snobby en, laten we eerlijk zijn, gewoon te oud om hem te begrijpen.

Misschien is een willekeurige kerel genaamd Fred met wie ik praat terwijl het roken van een sigaret het beste is. Vergeet talent, zei hij, want dat is niet “Lil Yachty’s ding. “Eerder, mensen zoals hij, want” Hij vangt een bepaalde tijd in de muziek door raar te neuken en slechte muziek aanstekelijk te maken. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *