Gelukkige 90e verjaardag, Tony Bennett!

| | 0 Comments

Vandaag, Tony Bennett, de man achter de 1962 track “Ik verliet mijn hart in San Francisco “-die we ook schreef uitvoerig over in vorige week cover story-Running 90. Zelfs als je geen inwoner van San Francisco bent, ken je zeker de Ditty. Er is geschat dat Bennett, die twee Grammy Awards won voor het nummer, het minstens 8.000 keer heeft gezongen voor het publiek.

Maar hoewel “Ik verliet mijn hart in San Francisco ” misschien Bennetts gouden ei, het is niet zijn enige succesvolle lied. Voor het, de zanger bracht de orkest track, “door u, ” en de vrolijke nummer, “Rags naar rijkdom. “en zelfs na ” Ik verliet mijn hart in San Francisco, “de hits bleven komen. Er was “lichaam en ziel, ” “de manier waarop je kijkt vanavond, ” “de dame is een Wanderer, ” en “vreemdeling in het paradijs, ” ook, om een paar te noemen.

Bennett heeft in de loop der jaren niet een beetje vertraagd. Zijn 2011-album duetten II, uitgebracht ter viering van zijn 85e verjaardag, bevatte duetten met een aantal grote artiesten, zoals Queen Latifah, Willie Nelson, Aretha Franklin en Lady Gaga. Hij sprak van Lady Gaga, Bennett en de “Poker Face ” zanger in 2014 om Wang to Wang te maken, een 11-track album van Old Jazz Classics dat debuteerde op nummer één in de Billboard Charts. Bennett zong ook duetten met countryzanger Carrie Underwood en het wijlen Amy Winehouse.

In november zal Bennett een nieuwe memoires uitbrengen, net begonnen, en tegen volgend jaar, beweren dat hij zal werken aan een tweede album met Lady Gaga dat “prachtige liedjes heeft die zij en ik allebei leuk hebben. ”

Tijdens zijn 65-jarige carrière won Bennett 19 Grammy Awards en gaf de wereld veel gedenkwaardige muziek. Dank u, Bennett, voor alles wat je ons hebt gegeven, en gelukkige verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *