UK post-punkers, winkelen, zijn de beste band die je nog nooit hebt gehoord van

| | 0 Comments

Wie zei dat punk muziek niet voor dansen is? Zeker niet de leden van UK Trio shopping, want, Nou ja, dat is precies waar hun snelle, bass-heavy muziek is bedoeld.

De band werd opgericht in 2012 en bracht het debuutalbum Consumer klachten vorig jaar uit en volgde dit jaar met de Why, een nog sterkere studenten inspanning. We Prazen met de disco-geïnspireerde Punks voorafgaand aan hun zaterdag, 13 augustus show, over het maken van het album, hun favoriete locaties om te spelen, en die tijd wonnen ze over een groep van voetbal-geobsedeerd Bros.

Catch Shopping op 9 p.m., zaterdag 13 augustus, op bakstenen en mortel. Meer info hier.

SF wekelijks: dus, WhatsUp? Waar ben je nu?
Andrew Milk: we zijn in baby’s helemaal in het zicht van de Brooklyn locatie. We gaan soundcheck later doen.

SFW: cool. Je hebt een show vanavond?
Rachel Aggs: Ja.

SFW: heb je al goed gespeeld bij baby’s?
RA: Ja, we speelden hier vorig jaar CMJ.

SFW: cool. Wat zijn de voorkeuren van je jongens in termen van waar je speelt? Hou je van bepaalde locaties of locaties meer dan anderen?
RA: we spelen graag DIY Venues en alle leeftijden plaatsen, in het algemeen. Maar we spelen ook graag ergens als hier, omdat sommige van onze vrienden zeiden dat er bepaalde mensen zijn die een beetje bang zijn voor meer punk locaties en ze komen gewoon niet. Dus we openen het voor mensen die ons misschien niet anders horen. We willen zo veel mogelijk mensen bereiken en ons niet beperken tot één type ruimte.

SFW: mensen Mosh op uw shows?
AM: soms.
RA: ze zijn meer gewoon Boogie, weet je? Ze doen eigenlijk coole onzin.
AM: ze zijn een soort wiebelen.
RA: Ja.

SFW: Ik ben benieuwd naar de naam van uw man en waar het vandaan komt. Want ik hou van winkelen, en ik kom uit het oogpunt van denken, ‘ wacht een minuut, misschien zijn ze ook dol op winkelen? ‘ Maar ik denk niet dat dat echt de oorsprong is van je naam, is het?
RA: Ik denk dat het bedoeld is als een antikapitalistische verklaring. Alsof het een ironische naam was. Maar we doen ook graag winkelen. Op het moment dat we de band vormden, hadden geen van ons banen, dus we hadden geen geld om te gaan winkelen. Maar er is die kant van onze persoonlijkheden waar we allemaal van glimmende, nieuwe dingen houden en graag naar vintage winkels gaan.
AM: als ik geld heb, zal ik het uitgeven. Als ik geld heb, is het meteen weg.

SFW: je zei dat de band gevormd was toen je geen geld had, maar nu, door het creëren van een band genaamd shopping, jullie hebben geld om te gaan winkelen. Dus het is perfect.
RA: Ja. We moeten dat geld echter waarschijnlijk niet uitgeven. We moeten het besteden aan overleven.
AM: of het betalen van de vele mensen met wie we schulden hebben.

SFW: OK, maar laten we doen alsof je elke $500 om te gaan winkelen. Waar zou je dat geld uitgeven?
AM: Ik kan een andere Tattoo krijgen. Dat is een leuke ijdelheid kosten. Wat zou ik achteraf nog realistischer krijgen? Waarschijnlijk een heleboel nieuwe shirts. Ik hou van een goed overhemd.
RA: Ik zou zeker het grootste deel van het eten doorbrengen. Ik ben erg hebberig en ik eet graag de hele tijd uit. Ik wil gewoon eten zoals elke dag.
AM: $500 de moeite waard om uit eten te gaan?
RA: Ja. En ik zou echt proberen om het zo lang mogelijk te strekken en het laatste te maken.

SFW: is er iets dat jullie willen dat mensen weten over de band die gewoon niet veel wordt gerapporteerd?
AM: we krijgen elke keer vragen in een tijdje waar we echt worden gevraagd. Dingen over het zijn queer is altijd een goede die we graag beantwoorden en kon niet genoeg beantwoorden.
RA: op de manier waarop iemand ons vroeg over dance muziek, zoals waarom we mensen willen laten dansen. En hij verwijst naar de wortels van disco en de meeste dance muziek van Queer Spaces. Daar hebben we echt op aangedrongen.
AM: like, dance muziek uit de ‘ 70, en Chicago House, en Detroit dance muziek en hoe al dat spul is intrinsiek gekoppeld aan queer geschiedenis, vooral dansen in Amerika. Het is gewoon heel interessant om erover na te denken, en ik heb niet echt nagedacht over onze potentiële rol in die afstamming van dance muziek en Queer politiek.
RA: maar we houden van al die muziek en we luisteren er zeker de hele tijd naar, dus het is logisch. Andrew doet ook een drag karaoke-avond. Daar kunnen we nooit echt over praten?
AM: Nee ik had een wekelijkse slaap nacht in Londen voor vijf jaar dat was super leuk om te doen. Het was in een gevestigde Old-school Gay pub in de East End. En ik ben onlangs verhuisd naar Glasgow en ik draag het op een keer per maand. Maar ik zet live bands op dus ik ben een soort van het brengen van muziek in de drag ding dat ik doe. Dat is iets waar ik niet veel over praat.

SFW: dat is cool. Nu, om versnellingen te veranderen, waarom kiezen is zo’n goed album. Waar heb je aan gewerkt? Interessante verhalen achter de schepping?
AM: na het maken van het eerste record, ontdekten we wat de man die het onder de knie had, en we voelden dat we elkaar begrepen, dus we werken gewoon met hem voor het hele ding. Hij nam het hele record en mixte op. Niets bijzonders. Het was gewoon een natuurlijke progressie met dit record. We deden het in een zeer klein gebied in Glasgow terwijl er zware regen buiten was. Dus ik ben blij dat het niet deprimerend klinkt.

SFW: is het ooit moeilijk om de energie die nodig is voor de liedjes te brengen, hetzij voor opname of voorstellingen?
RA: Ja, zeker. Maar niet echt laat zien, want het is altijd spannend, zelfs als er vijf mensen zijn, of vooral als er vijf mensen zijn. Je voelt dit gevoel van verantwoordelijkheid om de energie te brengen, want anders gaan sommige mensen weg en worden als, ‘ Oh, die band was saai. “Ik heb altijd het gevoel dat we het op moeten houden.
AM: als er een paar mensen in het publiek zijn, moeten we ervoor zorgen dat die mensen die eigenlijk om welke reden dan ook komen, als iedereen dat niet doet, we echt moeten zorgen dat ze een goede tijd hebben. Omdat ze het verdienen. Toen alle anderen ‘ nee ‘ zeiden, zeiden ze: “Ja, laten we gaan winkelen! “Ze verdienen de beste show.

SFW: krijg je een kleiner publiek veel?
AM: Ja. Het hangt ervan af waar we zijn. We hebben heel veel tour gedaan, dus we nemen veel off-the-radar plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord. Die plaatsen zijn soms vrij rustig. Vorige keer dat we rond Amerika kwamen, gingen we langs de West kust en vervolgens een soort skinny in het zuiden en er waren enkele steden die we speelden waar letterlijk vijf mensen waren gedraaid en sommige van hen wisten niet wat er aan de hand was. Soms wist de locatie niet wat er aan de hand was.
RA: het is ook best leuk.
AM: over het algemeen heeft iedereen een geweldige tijd. Alle vier de mensen.

SFW: bent u ooit verrast geweest door wie er in het openbaar is? Zoals, ‘ Wow, ik verwachtte niet dat de man in de cowboy hoed hier zou zijn? ‘ Type spul.
AM: Ja. Een paar jaar geleden speelden we een stad die heel dicht bij mijn woonplaats in Bedfordshire ligt. Er was niemand. Niemand was geïnteresseerd in wat we aan het doen waren. Maar er was een groep voetbalfans in fel oranje voetbal truien dat zei Lutan Football Club. Ze waren luidruchtig en het nemen van de pis uit ons en het maken van plezier een beetje. Maar ze zagen onze merchandise en op dat moment, we hadden een oranje T-shirt met “Shopping ” gedrukt op het en het beeld uit onze record. En omdat ze de kleur oranje droegen, waren ze als ‘ Oh, Oh! Laten we dit krijgen! ‘ Dus hebben ze een grapje gekocht om onze merchandise te kopen.
RA: en we waren als, ‘ Oh, dank je! ‘
AM: het was alsof, ‘ je geeft ons geld, zo fijn wat dan ook. Dat is £20. ‘
RA: Ik denk dat ze ook behoorlijk goed waren. Een man was als, ‘ je moet gaan op X factor. ‘
AM: Ja. Hij was als, ‘ je moet gaan op Amerikaans Idool. ‘ Dat soort dingen. Dus we wonnen die voetbalfans over. Ik denk dat ze echt dragen die shirts als fans nu. We hebben ze omgezet.

SFW: dat is best gaaf. Dus je bent nu aan het touren, heb je een ander album gepland? Of in de werken?
AM: we beginnen eigenlijk gewoon te schrijven. Dus het is heel erg veel in de vroege stadia. Maar er zal zeker een ander record zijn. Zodra we het kunnen schrijven en klaar hebben, zal het uit zijn.

SFW: Schrijf de drie van je liedjes samen?
AM: Ja, we schrijven allemaal gewoon samen in de repetitieruimte.

SFW: dat is cool. Oke, laatste vraag: is waarom kiezen voor vinyl en zal het te koop bij uw show in SF? Want ik kom en ik wil er een.
RA: Ja. Koop vijf! Koop tien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *